Kontakta oss

Kilens hembygdsgård

Kilvägen 90
64490 Sideby

E-postadress: info@kilen.fi, Telefon: 040 684 5080

FO-nummer 0222329-1


Restaurang

Age Teir, 0400 668 788.

Om Kilen

Kilens Hembygdsgård (Kilen) i Sideby, Kristinestad, är ett omfattande musei- och fritidsområde som är grundat 1968. Kilen ligger på en naturskön plats i anslutning till ett gammalt fiskeläge invid Bottenhavets kust. Museerna på området representerar bonde-, fiske- och allmogekultur och de förmedlar kunskap om tidigare generationers liv och levnadssätt. Kilen ägs av Stiftelsen Kilens Hembygdsgård i Sideby sr.
 

Kulturell samlingsplats

Kilen är samlingsplatsen för sommarens evenemang. Under sommarmånaderna ordnas på Kilen bl.a midsommaraftonsfirande med midsommarstång, hantverkardag, allsångskvällar, barnens dag, yogaretreater. Förutom Kilens egna evenemang, sammankommer organisationer och privata till sommarfester, bröllop, släktfester, kurser, möten och seminarier på Kilen.

Kurs- och lägercentrum

Satsningar på barn och ungdom har alltid varit en väsentlig del av Kilens verksamhet. Under årens lopp har otaliga läger, lägerskolor och kurser hållits på Kilen. Kurserna som ordnas på Kilen arrangeras huvudsakligen i skapande ämnen.
För lägerskolor erbjuder Kilen fina möjligheter till upplevelser. Museerna, havet, stranden, skogen, ängarna och närsamhället.

Kilen som resmål

Allt fler människor gör Kilen till sitt utflykts och resemål. Besökaren från när och fjärran njuter av att studera museerna eller ströva omkring i den sköna naturen. Solnedgången i havet är en speciell upplevelse. Du kan övernatta på området i Hostel Kilstrand, i din husbil eller -vagn eller båt i Gästhamnen.

Uthyrning av faciliteter

Rökbastun och den vanliga bastun kan hyras av både grupper och enskilda enligt beställning. På bastuområdet finns också en fin gillestuga som kan utnyttjas till möten och rekreationsdagar för företag och privata personer. Salteriet fullt utrustat kan hyras för bröllop och fester.