TIETOA KIILISTÄ

Kristiinankaupungin Siipyyssä sijaitseva Kiili on iso kotiseutumuseo- ja virkistysalue. Kiili sijaitsee luonnonkauniilla paikalla vanhan kalasataman tuntumassa Selkämeren rannikolla. Alueen maanviljelys-, kalastus- ja talonpoikaiskulttuuria edustavat museot kertovat jälkipolville menneiden sukupolvien elämästä ja elintavoista.

Kulttuurin kohtauspaikka
Kiilissä järjestetään kesäisin runsaasti erilaisia tapahtumia, mm. käsityöläispäivät, viisufestivaalit, lasten päivä, joogaretriittejä, hapansilakkajuhlat, aikamatkoja ja 1700-luvun pitoja ja kursseja. Lisäksi Kiilissä järjestetään erilaisia yritystapahtumia, kuten kokouksia ja seminaareja, sekä yksityistilaisuuksia, kuten häitä ja muita sukujuhlia.

Kurssi- ja leirikeskus
Lapset ja nuoret ovat aina olleet keskeisellä sijalla Kiilin toiminnassa. Kiilissä on järjestetty vuosien varrella lukuisia leirejä, leirikouluja ja kursseja. Kiilissä järjestettävillä kursseilla opetetaan lähinnä luovia aineita.
Leirikoululaisilla on Kiilissä mainiot mahdollisuudet kokea upeita elämyksiä. Tarjolla on museoiden ohella merta, rantaa, metsää, niittyjä ja elävä kyläyhteisö.

Kiili matkakohteena
Yhä useammat valitsevat matkakohteekseen Kiilin. Matkailijat läheltä ja kaukaa nauttivat museokäynneistä ja kauniista luonnosta. Mereen laskeva aurinko on kävijälle ikimuistoinen kokemus. Kiilissä on myös talviasuttavia mökkejä joita voi vuokrata sekä talvi- että kesäaikaan.

Taidetta ja käsityötä
Kiilissä on viime vuosikymmenten aikana nostettu esiin erityisesti käsityötä ja taidetta. Lapsille järjestetään usein käsityö- ja perinnepäiviä. Museoalueella on taide- ja valokuvanäyttelyitä koko kesän ajan. 

Vuokraus
Alueella on vuokrattavana savusauna, tavallinen sauna ja saunamökki sukujuhlia, kokouksia ja virkistypäiviä varten. Saunat lämmitetään tilauksesta sekä ryhmille että yksittäisille kävijöille.Kiili voi myös järjestää virkistyspäiville ohjelmaa kuten vanhan ajan askareita yms. Kiilissä toimii myös asuntoautoparkki ja meillä on myös oma vierassatama.

 

Lisätietoja www.kilen.fi tai puh: 040 684 5080.

 

         TERVETULOA KIILIIN