Bild 15-års JUBILEUMSFEST på Kilens Salteri i Kilhamn5.9.2015

Upplev surströmmingspremiären i Kilens Fisksalteri   

 

År 2018 arrangeras ingen surströmmingspremiär på Kilen. Information om nästa års surströmmingspremiär publiceras våren 2019 eller tidig på sommaren 2019

Att äta surströmming är en fest. Burken ska öppnas i 45 graders vinkel för att svavelvätet ska kunna sippra ut. Sen är det bara att öppna burken på vanligt sätt och servera med tex. potatis, lök , smör, tomat, smetana och äppelmos. Det är viktigt att alla smaker finns med - salt, sött, surt, beskt och umami. Det ska också se vackert ut. Måltiden kräver god tid och gott sällskap. Då blir det en oförglömlig smakupplevelse för alla sinnen!

 

 

 Kilens Hembygdsgård 040-684 5080 eller info@kilen.fi

Hostelbokningar: 040-684 5080
 



 

Bilderna . Tarja Boström

 

 

 

 Surströmmingsfest ordnas även för grupper enligt beställning. Ta kontakt för mera information och offert!

Hur man filéar surströmming med Pelle Bostöm

Kilens Hembygdsgård, Kilvägen 90, 64490 Sideby, info@kilen.fi