Ohjelmaa ryhmille

Tervetuloa Kiilin Kotiseutumuseoon järjestämään ainutlaatuinen päiväretki,  leirikoulu tai leiri tunnelmallisessa museoympäristössä meren äärellä.

Räätälöimme ohjelman toiveidenne perusteella.

Ota yhteys suunnittelua varten.

Yhteyshenkilö: Harriet Lindelöf-Sahl hlindelofsahl@gmail.com 

Linturetki koululaisille

ohjaaja Jukka Koskelainen

  • lintulajien esittelyä kuvien avulla Kiilissä
  • muuttavien ja paikallisten lintujen katselua Siipyyn lintutornista, joka on yksi Suomen parhaimmista lintutorneista
  • kävelyä tornin ympäristön metsissä, arvokasta, rauhoitettua ”maankohoamisrannikon ensivaiheen vanhaa metsää” ja nuorempaa talousmetsää
  • kesto n. kaksi tai kolme tuntia
  • hinta: 100 €

Workshop med olika hantverk

Ledare från Kilens eget nätverk.

Möjligheter att pröva på olika gamla hantverksmetoder. T.ex. spinna och karda ull, luffarslöjd, mala mjöl, kärna smör, repslagning, tovning.

Språk: svenska och finska

Tid: 1-2 h.

Hinta: 100 €

Kalastus ja sen harrastustoimintamuotoja

Ohjaaja Heleena Vattula ja kalakerho Salarin toimihenkilöt

Aika: 2-3 tuntia

Kalapolku, sisältää esim. casting, tarkkuusheitto, kalalajien tunnistamista, erilaisten kalastussolmujen tekeminen, tietovisa, laituripilkintä, onkiminen, kalojen käsittelyä  nuoret saavat itse myös fileroida, kalan ruuaksi laittoa, kalastusvinkkejä ym

Kieli: suomi ja ruotsi

Hinta: 100 €

 

Taide- ja museopaja

Ohjaaja Natalia Kaleva

Kahden tunnin työpaja lapsille 7-13v.

12 lasta/paja. Opetus suomen kielellä

Sisältö: Paja/kurssi alkaa kierroksella Kiilin museon alueella. Kuvataiteilija ja matkaopas Natalia Kaleva kertoo tarinoita vanhasta ajasta, esineistä ja rakennuksista. Sitten keskustellaan ja valitaan mieleenpainuva esine tai rakennus. Maalataan se. Natalia demonstroi maalaustekniikkaa, mutta hän antaa koululaisille tilaa omalle luovuudelle.
Jokainen lähtee kotiin oman historiallisen maalauksen kanssa, joka on mainio muisti Kiilin museosta.

Hinta: 100 €

Tarinallinen draamaseikkailu  

Ohjaaja Nina Vana

1,5-2 t. Osallistujamäärä max.  20

Peikko on taas käynyt emännän talossa ja vienyt rukin lyhdyn ja piilottanut  sen jonnekin. Peikoilla on semmoinen tapa, että ne joskus kujeilevat ihmisten  kanssa ja siirtelevät ja piilottelevat esineitä. Nyt emännän pitäisi alkaa lankaa  kehrätä, mutta lyhty on kadonnut. Emäntä pyytää lapsia auttamaan lyhdyn  etsinnässä. 

Seikkailun aika lapset saavat hypätä mielikuvitusmaailmaan ja osallistua tarinan kulkuun.  Seikkailun aikana käydään valituissa museorakennuksissa etsimässä peikon jättämiä  vihjeitä. Vihjeet voivat olla aivopähkinöitä, erilaisia helppoja draamaharjoitteita,  yksinkertaisia improvisaatiotehtäviä ja ryhmäpelejä. Osa tehtävistä tehdään ulkona, osa  rakennusten sisällä. Lopulta lyhty löytyy peikon kätköstä, missä on myös peikon jättämä  yllätys.

Kieli suomi

Hinta: 100 €